Guide tennissko

Å velge rett type sko når du spiller tennis er ifølge oss like viktig som den racketen du bruker.  Forskjellen mellom andre typer treningssko er at tennissko er laget for å klare de spesifikke utfordringene på tennisbanen med mange start/stopp, korte løpninger og en relativt konstant bevegelse til siden. Når du velger dine nye tennissko skal du ta i betraktning vilken spillertype du er, vilket/vilke underlag du spiller på samt til en viss grad hva slags kroppsbyggning du har.


Spillestill

Om du er en spiller som oftest holder deg ved baselinjen når du spiller kan det være bra å tenke på å velge en sko som har god støtte for sidebevegelse og som også har en høy holdbarhet for å klare denne typen av belastninger.

Er det en serve-volleyspiller kan det være slik at du drar ned foten i banen ved serven og også på veien fram til nettet. Her kan en sterk såle i framfoten/ved tærne være et bra valg for å forlenge holdbarheten.


Underlag

Det finnes noen få modeller som er laget for spill på gress, men vi konsentrerer oss på hardcourt og grusspill da det er der tennis som oftest spilles. Mange sko idag er en såkalt All Courtmodell som takler begge typene av underlag. Spesielle sko for grus skiller seg ut gjennom å ha en mer riflet såle, ofte med litt mykere gummiblanding.  Videre er visse grussko også forsterket på oversiden av framfoten for å klare den ekstra belastningen som blir på grus når man glir mot ballen.

Vi anbefaler å velge en All Courtmodell om man spiller gjennom hele året og bare sporadisk på grus. Spiller man litt oftere på grus blir det en helt annen følelse med skikkelige grussko. Det viktige er at man ikke spiller med slike sko på andre underlag. Dette fordi du risikerer å få skader pga grepet på banen blir for bra , men også fordi du vil slite sålene veldig raskt.

Hardcourtsko/All Courtsko har en sterkere gummiblanding som klarer belastningene på det harde og ofte stive underlaget. Videre er sålen mindre riflet og dette skiller seg ut fra modell til modell.


Kroppsbygning/bevegelse på banen

Vi på racketspesialisten.no synes at man skal tenke på hvordan man er bygd og også hvordan man beveger seg på banen. Er man smidig og beveger seg bra kan det også være lurt å vurdere en lettere og smidigere sko. Det man taper er stabilitet og til en viss grad holdbarhet. Dette kan være bra å ha om man er litt tyngre i kroppen eller vet att bevegelsesmønsteret ikke er det beste.

© 2023 Racketspesialisten. All rights reserved.