Å velge rett badmintonracket

Ved valg av badmintonracketer finnes det noen forskjellige variabler å tenke på som vekt, balanse og stivhet.

Vekt

Når det gjelder vekten på racketen så har dette blitt forandret veldig mye de seneste årene. Nå for tiden er racketene mye lettere og noen modeller veier ned mot 70 gram. Men de fleste modeller finner man vanligvis i intervallen 80-90 gram. Mosjonister kan iblandt kjenne at tyngre racketer er mer stabile mens rutinerte spillere velger lettere racketer da de er mer lettmanøvrerte og gjør det enklere ved raskt spill.

Balanse

I tillegg til badmintonracketens vekt påvirker også balansen dens spilleegenskaper. Det finnes tre kategorier når det gjelder balanse; Head Heavy (framtungt), Head Light (lett i rackethodet – den største delen av vekten i nedre delen av racketen) og Even Balance der vekten er jevnt fordelt over hele racketen. Ulempen med denne typen racket er at den føles langsom og vanskelig å manøvrere. Er du en spiller som prioriterer en fleksibel racket for raskt spill er det et bedre valg å kjøpe en badmintonracket med lavere balanse (Even Balance/ Head Light).

Stivhet

De kanskje viktigste du bør tenke på ved kjøp av en ny badmintonracket er stivheten. Mange konkurransemodeller er veldig stive, det betyr at de er vanskelige å bøye/flexe. Er du en mosjonist så kan det bli vanskelig å ha den farten i svingen som du behøver for å utvinne flex i racketen. Med tanke på dette bør du ikke kjøpe en for avansert racket om du er mosjonist. Men i det siste har det kommet nye modeller som har konkurransemodellenes egenskaper men som gir mer tillgang til flex.

Mens mosjonister får ut mer fart av en mindre stiv badmintonracket bør flinke spillere velge en stivere variant. De fleste dyrere og mer avanserte badmintonracketene er stive eller ekstra stive. En stivere racket tilbyr mer kontroll gjennom at den bøyer seg mindre og gir på så måte mindre påvirkning ved balltreff. Flinke spillere kan oftest oppnå den fart de behøver og det gjør at de søker den kontroll og spillefølelse som en stiv racket tilbyr.

Nyheter 

© 2023 Racketspesialisten. All rights reserved.