Antall stjerner, hva skal jeg velge for en bordtennisracket?

Du har sikkert hørt folk snakke om antall stjerner når de skal kjøpe en bordtennisracket. Men hva betyr det egentlig?

De ferdiglimte bordtennisracketene/pingisracketene vi selger, er inndelt etter et system med et antall stjerner fra én stjerne til fem stjerner. Jo høyere antall stjerner, desto mer fart/skruing får du, mens kontrollen avtar med høyere antall stjerner. Du kan derfor også få et inntrykk av hvor vanskelig racketen er å spille med ved hjelp av antall stjerner.

Det kan være vanskelig å vite nøyaktig hvilken bordtennisracket/pingles-racket som passer for deg, så her er en liten guide til hvordan du finner riktig antall stjerner for din spillestil og ditt nivå.

Vi ønsker deg lykke til!

1-stjerne

En stjerne er det første trinnet på denne stigen. Det betyr at racketen gir mye kontroll og derfor er veldig lett å spille med. Dette gjør den perfekt for deg som er nybegynner i bordtennis/pingis, eller for eksempel en skoleorganisasjon som ønsker lettspillede racketer.

Nedenfor finner du noen alternativer for 1-stjerners racketer.

2/3 stjerner

To til tre stjerner er som det høres ut det neste trinnet. I disse bordtennisracketene får du litt mer fart enn de med 1 stjerne. De vil derfor være noe vanskeligere å spille på ettersom kontrollen forsvinner når farten øker. 2/3-stjerner passer for spillere som ønsker å utvikle spillet sitt, som begynner å sette skruen på ballen og er ute etter litt mer fart.

Nedenfor finner du noen alternativer for 2- og 3-stjerners racketer.

4-stjerner

Nå kommer du til nivået der bordtennisracketen gir mye fart, men også mye vridning. Som skrevet vil da også kontrollen avta. Disse racketene egner seg for en spiller som kanskje har begynt å spille i en klubb, til og med begynt å konkurrere litt.

Nedenfor finner du noen alternativer for 4-stjerners racketer.

5-stjerners

5-stjerners racketer gir mye fart og spinn, men du må være forberedt på å miste kontrollen. Disse racketene er vanskelige å spille med og krever god teknikk og god ballfølelse. Perfekt som konkurranseracket og er også det siste steget før du begynner å lime din egen racket.

Nedenfor finner du noen alternativer for 5-stjerners racketer.

Hva skjer etter 5-stars?

Hvis du vil ha en ferdig racket, er 5-stars det siste trinnet, deretter må du bygge din egen racket for å forbedre bordtennisracketens egenskaper. Fordelen med å bygge din egen racket er at du kan tilpasse den til deg og din spillestil.

Vil du vite mer om hvordan du gjør det? Da kan du lese guiden vår - Bygg ditt eget bordtennisracket:

© 2023 Racketspesialisten. All rights reserved.